Banovani vozač Formule 1
70

Italija zaplijenila Mazepinu imovinu od 120 miliona eura uključujući vilu na Sardiniji

D. P.
Vila Rocky Ram na Sardiniji (Foto: Daily Mail)
Vila Rocky Ram na Sardiniji (Foto: Daily Mail)
Finansijska policija Italije zaplijenila je danas imovinu suspendovanog ruskog vozača Formule 1 Nikite Mazepina kao rezultat sankcija zbog bliskosti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Mazepinu je nedavno sankcije uveo njegov F1 tim Haas i isključio ga iz takmičenja zbog veze s Putinom. Mazepinov otac Dmitri je vrlo blizak Putinu, a nakon agresije Rusije na Ukrajinu pogodile su ga žestoke sankcije.

Danas je italijanska finansijska policija zaplijenila svu imovinu doskorašnjeg vozača Formule 1 u ovoj zemlji u vrijednosti od 120 miliona eura.

Među njima je i luksuzna vila na Sardiniji u predjelu Portisco. Riječ je o jednom od najluksuznijih odmarališta koje je smješteno u regiji Sassari na otoku Sardinija.

Inače, Sardinija je u posljednje vrijeme postala omiljeno "igralište" za ruske milijardere koji su okupirali luksuzno ostrvo.

Zvaničnici su otkrili da je imovina na ime 23-godišnjeg vozača i njegovog oca Dmitrija.

Riječ je o vili pod nazivom Rocky Ram koju je Dmitri kupio 2012. godine od jednog italijanskog novinara. Prema informacijama italijanske finansijske policije, vrijednost vile je 105 miliona eura, dok je oduzeta razna imovina u vrijednosti još 15 miliona.

Nalog za zaplijenu je uručen 5. marta, a danas je sve provedeno u djelo.