Formula 1
0

Flavio Briatore: Vettel nije najbolji

Totalsport
Flavio Briatore (61), italijanski milijarder i bivši menađer ekipe ING Renault F1 koji se povukao iz Formule 1 nakon optužbi za namještanje trke 2008. u Singapuru, izjavio je da Vettel, iako je dvostruki svjetski prvak u Svjetskom prvenstvu Formule 1, ipak nije najbolji vozač u Formuli 1.

Briatore, poznat po svom "oštrom" jeziku i tome što je uvijek na događanjima u Formuli 1 bio okružen lijepim ženama, rekao je da Vettel nije najbolji vozač u Formuli 1 iako je dominirao cijele sezone i osigurao naslov četiri trke prije kraja sezone.

Sebastian Vettel je u timu Red Bull-Renaulta osigurao naslov na prošloj trci u Japanu na kojoj je osvojio treće mjesto, što mu je drugi nalošiji rezultat ove sezone, a samo na utrci za Veliku nagradu Njemačke nije bio na pobjedničkom postolju. U petnaest ovosezonskih utrka pobijedio je devet puta, ali po Briatoreu ga to ipak stavlja na treće mjesto među današnjim vozačima, iza Fernanda Alonsa i Lewisa Hamiltona.

"Vettel je jako dobar vozač ali to je najvećim dijelom zasluga fenomenalnog Red Bullovog bolida. On nije najbolji. Zamislite utrku gdje svi vozači voze isti bolid, Vettel bi tada bio iza Alonsa i Hamiltona."

Vettel je ove godine osvojio 12 najboljih startnih pozicija i Briatore priznaje da je najbrži u jednom krugu ali bi po njegovim riječima u trkama bio iza Alonsa i Hamiltona.

"U jednom krugu, da voze iste bolide, mislim da bi Vettel bio prvi ispred Alonsa i Hamiltona ali u utrci mu to ne bi uspjelo", izjavio je kontraverzni Italijan koji se povukao iz Formule 1 po odluci Svjetske automobilističke federacije (FIA) iako je kasnije na Visokom sudu u Francuskoj pobio sve optužbe.