Nije baš impresioniran
55

Briatore "bocnuo" Hamiltona: Ako bolid nije konkurentan, Lewis radi malo toga

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Flavio Briatore, nekadašnji menadžer i vlasnik Renaulta u Formuli 1 te aktuelni menadžer zvijezde Aston Martin Racinga Fernanda Alonsa, nije impresioniran time što će Lewis Hamilton iz Mercedesa preći u Ferrari naredne godine.

Briatore smatra da Hamilton neće donijeti timu iz Maranella ništa više u odnosu na aktuelnog vozača italijanske ekipe Charlesa Leclerca.

"Da je Hamilton danas u Ferrariju, činio bi isto što i Leclerc, koji je brz vozač. Monegažanin je potcijenjen, a Hamiltonu će biti teško da se nađe ispred njega. Vozači poput Hamiltona čine malo sa svoje strane ukoliko bolid nije konkurentan", izjavio je Briatore.

Govoreći o Red Bull Racingu, on smatra da je ekipa još bolja nego prošle sezone.

"Superiorniji su u odnosu na prošlu sezonu i u velikoj prednosti nad ostalima. Max Verstappen ne griješi, u kombinaciji s Red Bull Racingom je strašan, baš kao što je Ayrton Senna bio s McLarenom, Fernando Alonso s Renaultom i Michael Schumacher s Ferrarijem", rekao je Italijan.

Komentarisao je i mladog Olivera Bearmana, koji je u Saudijskoj Arabiji debitovao u Formuli 1 vozeći Ferrarijev bolid umjesto operisanog Carlosa Sainza.

"On ima nešto, ali ćemo vremenom vidjeti šta. Ipak, bio je izvrstan na utrci. Pokazao je da je konkurentan, ostavio je mnoge iza sebe i završio utrku. Treba mu čestitati", zaključio je Briatore.

Heineken je u periodu 1. do 31. marta pokrenuo aktivaciju Player 0.0, koja najboljim učesnicima može osigurati vrijedne nagrade poput odlaska na F1 utrku za Veliku nagradu Nizozemske ili iskustvo utrkivanja na simulatorima sa trostrukim svjetskim F1 prvakom Maxom Verstappenom. Više informacija pronađite ovdje.