Heroj dana
817

Felix: Nekada moraš otići visoko da shvatiš koliko si mali

Klix.ba
Nakon što se pojavio na konferenciji za medije Felix Baumgartner zatražio je čašu vode nakon čega je uslijedio dugi aplauz novinara i članova tima koji je učestvovao u obaranju tri rekorda.

Na konferenciji za medije povrđena su tri rekorda. Felix je skočio s najviše tačke, izveo je najduži skok bez padobrana i padao je brzinom od 1342,8 km/h.

Uz osmijeh na licu Felix je rekao da nije mogao ništa uraditi bez tima te da nije razmišljao o rekordima dok je stajao na rubu svemira.

"Kad stojite na vrhu svijeta mislite i želite samo da se vratite i da ne poginete dok vas gledaju roditelji i djevojka. Znam da su svi gledali ono što i ja i nekada morate otići visoko da shvatite koliko ste mali", rekao je Felix.

Na pitanje novinara kako se osjećao dok je probijao zvučni zid, rekao je da nije osjetio ništa i da mu je to teško opisati.

Tokom pada je pokušao razgovarati sa članovima tima koji su bili na tlu. Kazao je da je to bio dio protokola i da je pokušao reći nekoliko rečenica.

Za kraj je rekao da za 40 godina želi sjediti pored nekog mladića koji će ga pitati za savjet, jer želi oboriti njegov rekord.