Nakon pet godina pauze
0

Dževad Poturak ponovo pred domaćom publikom

FENA
Najbolji bosanskohercegovački K-1 borac Dževad Poturak nakon petogodišnje pauze odlučio je da početkom jula u Sarajevu ponovo organizira meč pred domaćom publikom.

U međuvremenu, Poturak je brojnim pobjedama na ringovima širom Evrope ostvario izuzetno uspješnu karijeru, koja ga je uvrstila u red vrhunskih svjetskih boraca.

U 54 profesionalne borbe u karijeri Poturak je zabilježio bilans od 44 pobjede, devet poraza i jedan neriješen meč.

"Neće mi bili lako nastupati pred bh. publikom, sigurno je da će to biti težak meč, za koji se nadam da će mi obilježiti ovu cijelu godinu. U glavnoj borbi večeri moj protivnik će biti Čeh Petr Vondraček, koji je u karijeri čak šest puta nastupao na završnim K-1 turnirima u Tokiju, što dovoljno govori o njegovoj snazi", kazao je Poturak.

Borilački spektakl pod nazivom "K-1 Collizion Fight Night", koji će biti održan 3. jula u Olimpijskoj dvorani Zetra, okupit će afirmirane borce iz šest zemalja, među kojim su Stefan Leko, Catalin Raul Catinas, Jemes Philips, Tibora Nagyja i drugi.

Kako je najavljeno počasni gosti manifestacije bit će proslavljeni hrvatski ultimate fight borac Mirko Filipović i Holanđanih Semmy Schilt, trostruki svjetski K1 prvak. Također događaju će prisustvovati najveći evropski promotori K-1 sporta.