Poželio sreću prijatelju
0

Džeko: Sretno Adnane, obraduj nas novom pobjedom!

Sarajevo-x.com
Bh. bokser koji se bori pod njemačkom zastavom Adnan Ćatić (Felix Sturm), u petak navečer brani titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji po WBA verziji. Sreću mu je putem svoje internet-stranice poželio Edin Džeko, bh. reprezentativac i igrač Manchester Cityja.

Džeko je na oficijelnoj stranici i sam najavio borbu Adnana Ćatića koji će u njemačkom Mannheimu u svojoj 40. borbi snage odmjeriti s britanskim borcem Martinom Murrayjem.

"Večeras će moj veliki prijatelj Adnan Ćatić izaći u ring u Mannheimu gdje će odmjeriti snage sa do sada neporaženim Britancem Martinom Murrayem. Vjerujem da će svi Bosanci i Hercegovci pogledati meč, a i ja ću biti među njima, s obzirom na to da će direktan prenos borbe ići i na TV Sky", napisao je Džeko na svojoj internet-stranici Edindzeko.ba.

Naš reprezentativac je izrazio žaljenje što tokom borbe neće moći biti blizu ringa.

"Žao mi je što ovaj put nemam priliku biti pored Ćatićevog ringa, ali našem Adnanu želim mnogo sreće i znanja u večerašnjoj borbi. Uvjeren sam da će uspjeti još jednom obradovati naciju i pokazati da je najbolji bokser u svojoj kategoriji. Razgovarali smo i putem telefona i unaprijed mu se zahvaljujem što će me pozdraviti iz ringa. Velika mi je čast što ga poznajem, a još veća što smo prijatelji", navodi Džeko.

Za kraj je napadač Manchester Cityja poslao poruku podrške Ćatiću:

"Sretno Adnane, držim ti fige. Obraduj nas novom pobjedom! Tvoj veliki fan, Edin Džeko".

Napomenimo, Adnan Ćatić je također poželio sreću našim reprezentativcima uoči utakmica baraža za Euro 2012, koje je naša reprezentacija igrala protiv Portugala. Nažalost, bh. državni tim nije uspio ostvariti plasman na ovo takmičenje. Nadamo se da će Ćatić uspjeti odbraniti titulu svjetskog šampiona. Sretno Adnane!