sport
61

Druženje prije treninga: U Kriterionu održana radionica za polaznike Škole trčanja Klix

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U sarajevskom Kriterionu danas je održana radionica Škole trčanja Klix na kojoj se okupila većina od 120 registrovanih polaznika.

Nakon informacija o samom udruženju "Marathon“ polaznici su dobili konkretne informacije o treninzima koji počinju već naredne sedmice. Svoja iskustva sa njima su podijelili i polaznici prethodne generacije koji su istakli da im je trčanje pomoglo u svim sferama života i da se i dalje stalno druže i putuju po regionalnim trkama i susreću trkače odnosno prijatelje iz cijele regije.

Polaznici od prošle godine su također obezbijedili kolače i cijeđene sokove za sve goste današnje info sesije tako da je Škola trčanja 2015. započela na najljepši mogući način.

"Polaznicima smo detaljnije objasnili koncept Škole trčanja, govorili smo o treninzima, ali i o promjeni stila života, zdravom življenju i o tome gdje ih sve to vodi", kazao je za Klix.ba Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon.

Najvažniji dio jutrošnjeg druženja bio je završni dio na kojem su polaznici mogli postavljati konkretna pitanja o svemu što ih zanima u vezi Škole trčanja. Tim Škole trčanja Klix (Maja, Elma, Tomislav, Franjo i Denis) su se potrudili da na sve odgovore i prenesu svoja iskustva. Polaznici su imali priliku da postave pitanja u vezi sa treninzima, ishranom i razlikama u trening grupama Škole trčanja Klix.

"I dalje sam pod utiscima ne samo ovako velikog broja polaznika nego i motivacije i pozitivne energije koju imaju. Sjajan doček su im napravili njihovi drugari iz prethodne generacije. Tokom dana se upisalo još 5 osoba koje očekujemo na prvom treningu koji će biti održan 24. marta na Vilsonovom šetalištu u 18 sati", istakao je Mujanović, dodavši da polaznike očekuje dobra zabava, druženje i uživanje u sportskim aktivnostima.

Svi koji su zainteresovani i dalje se mogu prijaviti u Školu tračanja Klix, a više informacija mogu dobiti preko Facebook stranice i zvanične stranice Udruženja Marathon.