Afirmacija sporta
35

Deseti međunarodni vaterpolo turnir "Sarajevo Champions Challenge 2018“ od 21. do 23. septembra

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U povodu obilježavanja desete godišnjice Olimpijskog bazena Otoka, od 21. do 23. septembra biće organiziran Deseti međunarodni vaterpolo turnir "Sarajevo Champions Challenge 2018".

Na ovogodišnjem turniru nastupit će ekipe kao i prošle godine – "POŠK" Split, "Primorac" Kotor, "Vojvodina" Novi Sad, te reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Branitelj naslova osvajača sa prošlogodišnjeg takmičenja je ekipa POŠK iz Splita, koja će i ove godine zasigurno biti jedan od favorita.

Podsjetimo da su ranije na turniru učestvovali: "Mladost“ Zagreb, "Jug“ Dubrovnik, "Primorac“ Kotor, "Jadran“ Herceg Novi, "Jadran“ Split, "Vasas“ Budimpešta, "Spandau“ Berlin, "Crvena Zvezda“ Beograd, "Galatasaray“ Istanbul, "Radnički“ Kragujevac, "Kinef“ St Petersburg, "Rabotnički“ Skopje, "Cattaro“ Kotor, "Vojvodina“ Novi Sad, te reprezentacije Makedonije i Slovenije.

Organizacijom ovog turnira najdirektnije se radi na sveobuhvatnoj afirmaciji i promociji vaterpolo sporta u BiH, čemu je Olimpijski bazen u Sarajevo dao najznačajniji doprinos do sada.

Dodatno ohrabrenje i poticaj za sve poštovaoce vaterpolo sporta u našoj zemlji je učešće i Vaterpolo reprezentacije BiH na ovom turniru.

Pokrovitelj Turnira je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Održavanje takmičenja su podržali Ministarstvo kulture i sporta KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Federalno ministarstvo kulture i sporta i BH Telecom.