sport
0

Denis Stojnić slavio na turniru u Holandiji

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovački ultimate fight borac Denis Stojnić slavio je još jednom u svojoj karijeri. ''Bosanski Spartanac“ je 31. maja na turniru pod nazivom ''Beast of the East“ pred oko 16 hiljada posjetilaca u dvorani ''Hanzehal zutphen“ u holandskom Arnhajmu na poene savladao Belgijanca marokanskog porijekla Hakima Gourama.

Inače, Stojnić je svom protivniku stao ukraj brilijantnim nizu od punih osam godina bez poraza, sa ukupno 27 pobjeda i samo dva izgubljena meča. Nakon tri runde po pet minuta sudiji nije preostalo ništa drugo već da Sarajliju proglasi pobjednikom, s obzirom da je Gouram bio znatno slabiji borac u ovom dvoboju.

''Mnogo sam krvi i znoja prolio pripremajući se za ovaj meč i nije mi žao jer se to sve na kraju isplatilo, '' izjavio je Denis. ''Jedva čekam da dođem u svoje rodno Sarajevo pa da sa svojom rodbinom i prijateljima proslavim pobjedu.''

Poslije ovog meča našeg ultimate fight borca do kraja ove godine očekuje se još nekoliko velikih turnira, a spominje se i opcija da bi jedan od njih imao čak i u Japanu.