sport
1

Corinna Schumacher se obratila medijima: Dajte mira mojoj porodici

Totalsport
Corinna Schumacher (Foto: AFP)
Corinna Schumacher (Foto: AFP)
Supruga Michaela Schumachera putem saopćenja je zamolila novinare da prestanu okupirati bolnicu u Grenobleu u kojoj se sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 bori za život.

Nijemac je stradao 29. decembra u skijaškoj nesreći u Meribelu. Pri padu je udario glavom u kamen i zadobio teške povrede, te se otada nalazi u induciranoj komi.

Stanje mu je stabilno, ali kritično. Od kada se pojavila informacija da je Schumacher stradao, bolnicu u Grenobleu okupiraju stotine novinara, ponajprije iz Njemačke i Francuske, ali i iz drugih zemalja. Jasno je da takav medijski pritisak nimalo ne odgovara Schumacherovoj porodici u najtežim životnim trenucima, pa se u utorak saopćenjem oglasila njegova supruga Corinna.

''Molim vas da poduprete našu zajedničku borbu s Michaelom. Važno mi je da skinete pritisak s bolnice i ljekara kako bi mogli u miru obavljati svoj posao. Molim vas da imate povjerenja u njihova saopćenja i da napustite bolnicu. Također vas molim da date mira našoj porodici'', stoji u priopćenju.