Progovorio o meču sa Solimanom
379

Ćatić: Stručnjaci iz cijelog svijeta su rekli da sam ja pobjednik

Klix.ba
Nakon razočaravajuće i kontroverzne sudske odluke u meču protiv Sama Solimana, koja je Adnana Ćatića, alias Felixa Sturma, koštala poraza, bivši trostruki svjetski prvak u srednjoj kategoriji nestrpljiv je da se vrati u ring.

Nakon što je u više navrata odgledao borbu sa Solimanom, Ćatić je formirao jasan stav o svom nastupu.

"Odlično sam počeo, ali sam u drugoj rundi napravio ogromnu grešku kada sam ga pustio. Bio je povrijeđen, mogao sam i trebao sam završiti meč. No, pustio sam ga da se vrati u borbu i prepustio odluku sudijama. Nisam zadovoljan svojom izvedbom, posebno u središnjem dijelu meča. Ovo je definitivno jedna od mojih najgorih predstava u karijeri i ljut sam, jer formu s treninga nisam prenio u ring. Ipak, mislim da sam ja dobio borbu. Navijači i stručnjaci iz cijelog svijeta, čak i iz Australije, su me zvali i govorili da sam ja pobjednik, ali ne mogu promijeniti ono što se dogodilo", kazao je Ćatić u zvaničnom saopćenju.

Podsjeća i na Solimanovu prljavu igru u kojoj često koristi lakat i glavu i kaže da su na to upozoravali sudiju Marka Nelsona, ali on nije učinio ništa za vrijeme borbe. "Čak je rekao da je moja posjekotina uzrokovana udarcem, a Sam je na konferenciji za medije priznao da me je udario glavom", navodi Ćatić i dodaje:

"Tokom svih ovih godina moje profesionalne karijere, nikada nisam vidio neprofesionalniju i nepošteniju ekipu od Solimanove. Svaki dan su imali nešto. Nebrojeno puta su prijetili da će otkazati meč. Morao sam se podvrgnuti doping-testu tri puta. Tražili su da neko iz njhovog kampa bude prisutan za vrijeme mog testiranja iako je NADA priznata organizacija. Da ne bude zabune, ja sam čist borac i nemam problema sa doping-testovima, ali su nas iznenadili sa svojim zahtjevima. To je bilo čisto uznemiravanje".

Ćatić se osvrnuo na nedolazak Sama Solimana na vaganje kazavši da su Australci znali vrijeme i mjesto unaprijed, ali su nekoliko minuta prije početka odlučili napraviti problem jer je Soliman imao kilogram više od propisanog.

"Vaganje je prvo bilo u 13 sati pa smo ga pomjerili u 17. No, ni tada se niko nije pojavio. Ponovno su prijetili da će otkazati meč. Konačno su se u 18 sati pojavili. Ja sam cijeli dan morao sjediti i održavati težinu. Željeli su samo da nas maltretiraju", priča Ćatić.

Otkriva i da su Australci pravili problem zbog rukavica i žalili se na sve i svašta. "Ovo nije izgovor zbog moje izvedbe, ali nisam želio više kriti njihove postupke". Ćatić je upozorio svjetskog šampiona Daniela Gaela, koji će biti sljedeći Solimanov protivnik, da bude oprezan.

"Sam je veliki šampion i on nije kriv za ponašanje svog tima. Vratio se iz knockouta i pokazao veliko srce. Imam veliko poštovanje prema njemu", ističe Ćatić.

Kada je u pitanju njegova karijera, trenutno, kako kaže, prolazi korz tešku fazu.

"Ovo je možda najteži period u mojoj karijeri do sada. Ali imam velike ljude oko sebe i veliku ekipu. Znam za šta sam sposoban i znam da sam daleko od kraja u ovom sportu. Obećavam da ću se vraiti", saopćio je Ćatić i najavio da će sljedeću borbu imati naljeto.