Deveta odbrana titule
108

Verhoeven nakon pobjede nad Harijem održao emotivan govor i pretvorio zvižduke publike u aplauz

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Rico Verhoeven je sinoć u najvećoj borbi u historiji kickboksa pobijedio Badr Harija tehničkim nokautom u trećoj rundi.
Hari, koji je dominirao od početka borbe, je u trećoj rundi nakon jednog pokušaja udarca nogom u glavu teko povrijedio skočni zglob, te zbog povrede nije mogao nastaviti borbu.

Tridesetpetogodišnji Marokanac je u suzama i na nosilima napustio ring, kada je Verhoevenu uručivan pojas prvaka 30.000 ljudi na stadionu GelreDome je počelo zviždati.

Iako se borio na domaćem terenu u Arnheimu, publika je bila nezadovoljna ishodom borbe.

"Možete reći da sam bio lošiji borac u prve dvije runde i u pravu ste. Ali morate znati da borba traje pet jeb**ih rundi! Nije gotovo dok ne čujete peti gong! Ljut sam na sebe jer sam dozvolio da me iznenadi dva puta. Oba puta sam pao, ali sam ustao. Moj je plan bio boriti se svih pet rundi jer se u posljednjoj rundi pokazuje prava snaga", rekao je Verhoeven nakon čega je dobio još jače zvižduke domaće publike.

"To vam je isto kao kada neka nogometna ekipa vodi 3:0, a onda u posljednjih deset miuta meča primi četiri pogotka. Ko je onda pobijedio?", upitao je publiku Rico koji je deveti put odbranio titulu najboljeg kickboksera svijeta.

"Gledajte, mi ovo radimo sve zbog vas. Mi ulazimo u ring da vas zabavimo, ali vjerujte da je ovo prava borba. Svaki borac u ring ulazi samo sa željom da se nakon borbe vrati kući zdrav. Žao mi je što se ovo desilo, zdravlje je najvažnije. Sada sam mu rekao da ćemo se ponovo boriti jer mi stvaramo historiju", rekao je Rico, a potom su nakon rečenice koja je uslijedila svi zvižduci pretvoreni u veliki aplauz.

"I vi ste dio historije. Vi platite teško zarađeni novac da gledate vrhunske borbe i mi vam to pružamo. Hvala od srca svakom od vas jer smo večeras dokazali da se kickboks borbe mogu održati i na nogometnom stadionu. Volim vas sve!", poručio je Verhoeven.

Rico Verhoeven je sada na skoru 56-10, dok je Badr Hari upisao tek 14. poraz u 120 borbi.