Čestitao Fabjanu
563

Spahović nakon poraza u Zetri: Borba je bila krvava, ostao sam bez "goriva"

N. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Bosanskohercegovački MMA borac Tomislav Spahović doživio je sinoć težak poraz pred sarajevskom publikom, pošto ga je na njegovom velikom povratku u oktagon nakon osam godina pobijedio Miran Fabjan.
Fabjan je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi, kada je sudija prekinuo borbu, a Spahović se danas oglasio putem društvenih mreža.

"Hvala svima na velikoj podršci. Borba je bila krvava i dobra... Sport je takav - nekad ovako, nekad onako. Dobro me pogodio, čisto laktovima, gdje mi je napravio posjekotine iz donje pozicije i svaka čast na tome. Prva i druga runda su bile ok, ali u trećoj sam se ugasio. Ostao sam bez "goriva" i bacao sam se na leđa da uzmem zraka. Želio sam i da on siđe u parter sa mnom, ali pametan je i nije to napravio", napisao je Spahović.

Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram

Nastavio je hvaliti ono što je sinoć pokazao njegov rival Fabjan, Slovenski Rocky.

"Držao se gore jer je vidio svoju priliku i opet svaka mu čast. Nema tu ni isprike ni opravdanja. Dečko je pobijedio zasluženo i to je to. Ja mu čestitam na tome. Nikad poraz, samo lekcija. Nadam se da ćeš mi pružiti revanš. Svaka ti čast, pošteno si pobijedio i čestitam ti", dodao je Spahović označivši Fabjana na Instagram storyju.

"Borio sam se koliko sam mogao u tom momentu, neko bi nakon toliko posjekotina vjerovatno i predao meč i stao, ali ja nisam. Dao sam maksimum, ali očito nije bilo dovoljno. Idem se oporaviti i u dvoranu raditi kako bih se vratio u kavez!", zaključio je Spahović.

Podsjećamo, Fabjan bi sada trebao dobiti priliku za napad na pojas poluteške kategorije FNC-a koji drži Matej Batinić, a njihov okršaj planiran je za event u Ljubljani u februaru.

Na Spahoviću je da vrijedno radi i da čeka svoju narednu šansu kako bi se vratio na pobjedničke staze i na nivo na kojem smo ga ranije navikli gledati.