Tehnički nokaut
10

Pogledajte kako je Fabjan nokautirao Spahovića na FNC događaju u Sarajevu

D. P.
Pehar nakon pobjede (Foto: D. S./Klix.ba)
Pehar nakon pobjede (Foto: D. S./Klix.ba)
Slovenački borac Miran Fabjan savladao je Tomislava Spahovića na FNC 14 događaju u sarajevskoj Zetri, a sudije su prekinule borbu nakon tehničkog nokauta u trećoj rundi.
FNC 14 spektakl opravdao je očekivanja gledalaca u Zetri, a priredbu je ispratilo devet borbi u različitim kategorijama.

Za kraj, imali smo priliku gledati Tomislava Spahovića u povratničkoj borbi nakon osam godina protiv iskusnog Slovenca Mirana Fabjana.

Borba je bila veoma zanimljiva uz periode dominacije koji su išli na strane oba borca. Prve dvije runde bh. borac je pokušavao hrvačkim zahvatima oboriti i savladati protivnika, dok se Fabjan dobro branio.

Preokret se desio pri kraju druge runde kada je sudija podigao borbu u stojku i tada su krenuli udarci s obje strane. U trećoj rundi Fabjan je pogodio nekoliko puta Spahovića, koji je ostao bez kondicije i snage i sudije su prekinule meč.

No, nije samo ta borba privukla pažnju sarajevske publike. Gledatelji u Zetri su zaista imali priliku uživati i u ranijim obračunima u kojima smo vidjeli i nekoliko iznenađenja. Šta se sve dešavalo u Zetri, pogledajte u prilogu umetnutom iznad.