Takmičenje u Podgorici
426

Mirnesa Abdić nakon tri godine pauze osvojila medalju na takmičenju u karateu

E. M.
Na Balkanskom prvenstvu u karateu u Podgorici danas su bh. predstavnice osvojile srebrene i bronzane medalje, a među njima je i bivša evropska prvakinja Mirnesa Abdić.

Podgorica će od petka do nedjelje biti domaćin Balkanskog prvenstva u karateu za seniore i veterane na kojem se očekuje učešće 298 karatista iz 13 država. Nakon odrađenih borbi, Abdić je danas nakon trogodišnje pauze osvojila bronzanu medalju i time najavila svoj povratak na velika takmičenja na kojim je i ranije ispisivala historiju karatea.

U razgovoru za medije Abdić je kazala da se nadala medalji, ali da nije očekivala da će je osvojiti zbog izuzetno teškog žrijeba.

“Prvi meč dobila sam Crnogorku, drugi izgubila od predstavnice Hrvatske koja je prije 15 dana osvojila prvo mjesto na Evropskom prvenstvu. U trećoj borbi sam dobila Stefani Kresić koja je prošle sedmice na svjetskoj seriji A bila druga. Posebno mi je drago zbog medalje jer sam je osvojila nakon velike pauze i pored dvoje djece i mislim da sam dokazala i sama sebi i drugima da vrijedim”, kazala je Abdić.

U njenoj kategoriji prvoplasirana je bila predstavnica Hrvatske Nikolina Golombos, drugoplasirana Melina Ibrahimović dok su treće mjesto podijelile Mirnesa Abdić i Milena Jovanović.