Neće da se reklamira
326

Mayweather u tišini pomaže najugroženijima: Ne moraju svi znati šta radim

E. B.
Floyd Mayweahter (Foto: Instagram)
Floyd Mayweahter (Foto: Instagram)
U vrijeme pandemije koronavirusa mnogi sportisti pomažu najugroženijoj kategoriji stanovništva, a većina ih to koristi za samopromociju na društvenim mrežama.

No, Floyd Mayweather nije jedan od njih. Jedan od najboljih boksera u historiji nije se često pojavljivao u javnosti od početka pandemije, a svojim fanovima se obratio na Instagramu.

Amerikanac, čije se bogatstvo procjenjuje na više od 500 miliona dolara, često se u javnosti hvali svojim novcem i skupocjenim satovima i nakitom, te su ga mnogi počeli kritikovati da bi se trebao uključiti u akciju pomoći zajednici u jeku pandemije.

"Ovo me mnogo pogađa. Zaista je tužno pogledati stanje u kojem se svijet nalazi. Niko nije savršen, ja prvi pravim greške svakog dana, ali pokušavam pomoći koliko mogu da svijet bude ljepše mjesto za život. Aktivno pomažem ljudima koliko mogu, ali ne moram dijeliti na društvenim mrežama šta radim. Ne moraju svi znati šta radim. Više volim van kamera pomagati ljudima", rekao je Mayweather u razgovoru na Instagram liveu.