Prati ga godinama
87

Legendarni bokser Floyd Mayweather je veliki fan Luke Garze, konačno je upoznao bh. košarkaša

E. B.
Floyd Mayweather i Luka Garza
Floyd Mayweather i Luka Garza
Bosanskohercegovački košarkaš Luka Garza je nedavno u dresu Minnesote ubacio 15 poena za 12 minuta u prijateljskom duelu protiv Los Angeles Lakersa, a na ovom meču je dožvio nevjerovatno iskustvo.
Minnesota je slavila protiv Lakersa predvođenih LeBronom Jamesom rezultatom 118:113, a Garza je bio drugi strijelac svoje ekipe.

No, osim po partiji kojom je osigurao minutažu u novoj sezoni, Garza će ovaj susret pamtiti i po susretu s Floydom Mayweatherom.

Garza je u jednom podcastu govorio o neočekivanom susretu s jednim od najbogatijih sportista svijeta.

"Floyd Mayweather je sjedio pored terena i mahao je prema meni. Nastavio sam šutirati jer nisam vjerovao da maše meni i to sam rekao saigraču Cadeu Cunninghamu. On je otišao do Mayweathera i popričao s njim, a potom se vratio do mene i rekao mi da me Floyd zove. Nisam mogao vjerovati, pitao sam se šta se dešava", kazao je Garza.

Ispostavilo se da je jedan od najboljih boksera u historiji sa skorom od 50 pobjeda iz isto toliko mečeva veliki fan našeg košarkaša.

"Floyd mi je rekao me pratio godinama kroz kompletnu koledž karijeru. Dopada mu se način na koji igram. Bio je to jedan od najnevjerovatnijih trenutaka u mom životu. Floyd Mayweather me je pozvao da pričamo, veliki je fan univerziteta Iowa", rekao je Garza.