Borba za titulu
4

Kontroverzni borac iz Bugarske poručio Joshuji: Bori se ili predaj titule, nema više priče

K. H.
Kubrat Pulev (Foto: EPA-EFE)
Kubrat Pulev (Foto: EPA-EFE)
Iako još uvijek nema neznaka kada i gdje bi se mogla održati borba između teškaškog prvaka svijeta u boksu Anhtonyja Joshue i IBF-ovog obaveznog izazivača Kubrata Puleva, bugarski borac ističe da će Britanac morati da mu preda titule ukokiko već ne želi ući u ring s njim.
Prvobitni plan bio je da se ovaj dvojac bori 20. juna na stadionu Tottenhama u Londonu, no zbog pandemije koronavirusa ova borba kao i sve druge sportske manifestacije u svijetu je odgođena, a nedavno se čeka pojavila i informacija da bi se borba mogla održati u Hrvatskoj, odnosno u Puli.

Ipak, ta priča je veoma brzo zaboravljena i danas, u vrijeme kada se o novim sportskim manifestacijama sve više priča, nema neznaka kada bi Joshua i Pulev mogli ući u ring, što posebno ljuti ovog borca iz Bugarske.

"Ne razumijem zašto se i dalje odlaže borba umjesto da se odrede datum i mjesto. Dosta je te priče, ne mogu dočekati da dobijem borbu. Imam utisak da se Joshua želi boriti protiv nekog drugog, umjesto protiv mene, a tako se ne treba ponašati čovjek koji je prvak svijeta", kazao je Puleva.

Dalje, on je rekao kako je već jednom pristao na žrtvu te da nema namjeru to učiniti još jednom.

"Napravio sam kompromis kada je sve bilo protiv pravila IBF-a, prošla je godina dana i uvijek se traži neki razlog da se borba otkaže i da se Joshua ne bori protiv mene. Trenutno imaju dvije opcije: Da se bori protiv mene ili da mi preda titule", poručio je ovaj bugarski borac.

Ranije najave govorile su da bi borba između pomenutog dvojca mogla biti održana u augustu ili septembru, a kako termin još uvijek nije određen, sve je manje vremena da se jedan od tih mjeseci odredi kao tačan termin borbe za titulu prvaka svijeta.

Kubat je tokom karijere izgubio samo jedan meč i to protiv Vladimira Klička prije šest godina kada je Kličko slavio nokautom u petoj rundi.

Nakon toga je široj javnosti postao poznat tako što je poslije borbe protiv Rumuna Bogdana Dinua u Los Angelesu poljubio novinarku Jenny Ravalo, koja je poslije otkrila kako se osjeća grozno i poniženo.