Sprema se za povratak
1.1k

Kličko na ratištu razmišlja o senzacionalnom povratku u ring, privlači ga veliki rekord

D. P.
Kličko bi mogao ponovo u ring (Foto: Instagram)
Kličko bi mogao ponovo u ring (Foto: Instagram)
Legendarni bokser i bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko razmišlja o senzacionalnom povratku u ring iako je trenutno na ratištu u svojoj domovini Ukrajini.

Kličko se oprostio 2017. godine u augustu nakon što je navršio 11 godina kao prvak svijeta u teškoj kategoriji.

Trenutno se nalazi na ratištu u svojoj Ukrajini pošto se priključio Teritorijalnoj odbrani Kijeva u naporima da se država odbrani od ruske agresije.

Međutim, sam rat mu nije sve o čemu razmišlja. U razgovoru za njemački Bild otkrio je da razmišlja o senzacionalnom povratku u ring te da ima i dalje jedan rekord koji ga privlači.

"Naučio sam da uprkos ratu ne treba zaboraviti na život. Sport je dio mog života. Sretan sam što je Tyson Fury dobio tu borbu. Ko zna, ne želim ništa obećati, ali ako budem u dobroj formi i rat u Ukrajini brzo završi, ko zna možda se i vratim. Sanjam rušenje rekorda Georgea Foremana. To me motiviše da svakoga dana ustanem i bavim se sportom. Svako ima svoju motivaciju", rekao je slavni bokser.

Kličko (46) je aludirao na veliki rekord Foremana koji je postao najstariji bokser u historiji za naslov svjetskog prvaka.