Završne pripreme
154

Iron Puki uoči borbe za titulu svjetskog WBA prvaka: Mlađi sam i jači od Arslana, vjerujem u pobjedu

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Najbolji bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo alias Iron Puki je u fazi završnih priprema za najveću borbu u karijeri, onu za titulu svjetskog WBA prvaka u kruzer kategoriji 21. oktobra.

Puhalo će 21. oktobra ući u ring protiv Firata Arslana, legende njemačkog boksa, a pobjedniku će pripasti titula svjetskog WBA prvaka.

Danas je održan otvoreni trening u Iron Puki Boxing Campu na kojem su se okupljeni novinari mogli uvjeriti u Pukijevu formu.

"Nalazim se u završnoj sedmici priprema. Odradio sam vrhunske pripreme i nadam se da ću osvojiti prvu titulu svjetskog prvaka u historiji Bosne i Hercegovine. Pripreme su tekle dinamično jer je protivnik sličnog stila kao ja, još je i kontraš i morali smo studiozno pristupit analizi.

Hvala Bogu, u odličnoj sam formi i imam odgovarajuću taktiku za Arslana. On je veliko ime u svijetu boksa. Legenda je njemačkog boksa, jeste da je na kraju karijere, ali to je nebitno jer je tri puta bio svjetski prvak i trenutno je četvrti na listi izazivača. Mlađi sam i jači i vjerujem da mogu osvojiti svjetsku titulu", poručio je Puki.

Borba između Pukija, koji je u karijeri u 24 borbe ostvario 23 pobjede, od toga čak 22 nokautom i Arslana (54 pobjede, 9 poraza i 3 remija) bit će održana 21. oktobra u njemačkom Göppingenu.