Spektakl u Zetri
421

Fabjan nakon pobjede nad Spahovićem: Allah me vratio s dna, elhamdulillah

N. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Slovenački MMA borac Miran Fabjan (38) sinoć je šokirao Sarajevo i u Zetri savladao Tomislava Spahovića na njegovom velikom povratku u oktagon.
Slavio je popularni Slovenski Rocky prekidom u trećoj rundi nakon što je nekoliko puta slao na pod Spahovića.

Iako je svojim izjavama ranije znao izazvati zvižduke sarajevske publike, na kraju su prisutni u Zetri Fabjanu aplaudirali poslije pobjedničkog govora.

"Znao sam da me Spahović ne može nokautirati. Jedino sam se bojao 'ground and pounda' jer kroz dosadašnju karijeru se nisam upoznao s tom situacijom. Mislim da sam mu uzeo volju za borbu i to je ono što Slo Rocky radi - uzima volju i to ću napraviti u februaru u Ljubljani Mateju Batiniću. Zelg me je primio kao svoje dijete. To je ono što radi ovaj sport i iz dna me Allah vratio u život i u meč. Elhamdullillah!", rekao je Fabjan u oktagonu nakon pobjede.

Zahvalio se Fabjan i svom Trojan timu iz Pule, koji predvodi trener Zelg Galešić, a našalio se i rekao da će ga zaključati u svlačionicu Zetre s Draženom Forgačem, vlasnikom FNC organizacije, te da ih neće puštati dok se ne dogovori njegov meč s Batinićem za pojas prvaka poluteške kategorije (do 93 kilograma).

Podsjećamo, Fabjan je ranije s javnošću podijelio da ga je u islam uveo proslavljeni bh. borac Dževad Poturak, a prethodno je Slovenac imao velikih životnih problema te je, kako kaže, razmišljao o samoubistvu.

Okršaj Fabjana i Batinića za titulu prvaka poluteške kategorije FNC-a bismo trebali gledati u februaru naredne godine u Ljubljani.