Dok je šetao sa suprugom
46

Bivšem bokserskom prvaku uperili pištolj u glavu i ukrali mu sat vrijedan 87.000 eura

H. H.
Khan je noć prije pljakče fotografisan sa skupocjenim satom (Foto: Instagram)
Khan je noć prije pljakče fotografisan sa skupocjenim satom (Foto: Instagram)
Bivši bokserski svjetski prvak u poluteškoj kategoriji Amir Khan (34) objavio je da je opljačkan nakon što su maksirani razbojnici uperili pištolj u njega i ukrali mu sat vrijedan 87.000 eura.

Pljačka se desila na ulici u istočnom Londonu, a Khan se nedugo zatim oglasio putem društvenih mreža i objasnio je šta se desilo.

"Prelazio sam cestu sa suprugom, srećom pa je ona bila nekoliko koraka iza mene. Dva muškarca su pritrčali, uperili mi pištolj u glavu i tražili sat. Važno je da smo oboje nepovrijeđeni", napisao je Khan.

Njegova supruga kasnije je na Instagramu podijelila objavu na kojoj je prikazan ukradeni sat Franck Muller, za koji se navodi da vrijedi 72.000 funti (87.000 eura).

Zanimljivo, Khan je noć prije pljačke fotografisan kako nosi skupocjeni sat na dobrotvornoj priredbi u hotelu Grosvenor House, a pretpostavlja se da su lopovi sve precizno isplanirali, s obzirom da je nakon toga bio u kupovini i na večeri sa suprugom.

Khan, koji je osvojio olimpijsko srebro sa 17 godina i postao WBA svjetski prvak sa samo 22 godine, vratio se u ring u februarru protiv britanskog veterana Kella Brooka. Slavio je prekidom u šestoj rundi, a to je bila njegova prva borba nakon gotovo tri godine pauze.