Navijači su šokirani
139

Ko bi rekao da je mlađi od Ronalda: Rooney iznenadio fanove novim izgledom

D. P.
Rooney je zabrinuo fanove svojim izgledom (Foto: Instagram)
Rooney je zabrinuo fanove svojim izgledom (Foto: Instagram)
Jedan od najboljih engleskih nogometaša svih vremena Wayne Rooney iznenadio je brojne fanove novim izgledom.

Rooney (37) trenutno je trener DC Uniteda, što mu je drugi klub u trenerskoj karijeri nakon Derby Countyja. Iako je do prošle godine aktivno igrao nogomet, Rooney se prilično promijenio u posljednje vrijeme.

Tokom trenerske karijere u DC Unitedu, Rooney nosi kačket na glavi, a sada su na društvenim mrežama objavljene fotografije s jednog druženja u Dubaiju gdje je Rooney pokazao kako danas izgleda.

Slavni engleski napadač pokazao je sijedu kosu i popriličan višak kilograma za svoje godine. Također, na licu je evidentna i sijeda brada.

Rooney se u Dubaiju družio s proslavljenim britanskim bokserom Amirom Khanom, ali je fotografija privukla najviše pažnje zbog izgleda.

Rooney na druženju s Amirom Khanom (Foto: Instagram)
Rooney na druženju s Amirom Khanom (Foto: Instagram)

Iako njegovi vršnjaci, pa čak i starije kolege poput Zlatana Ibrahimovića i dalje igraju aktivno nogomet i u odličnoj su fizičkoj formi, Rooney izgleda kao da je davno okončao karijeru.

Pomalo nevjerovatno djeluje podatak da je Rooney mlađi od svog velikog prijatelja i nekadašnjeg kolege Cristiana Ronalda.

"To nije moj Wazza", "Sjetite se kako je nekad izgledao", "Vrijeme mijenja ljude", "Kao da diže tegove", samo su neki od komentara na račun Rooneyevog novog izgleda.