Novo pojačanje
13

Bivši nogometaš Željezničara Eldar Hasanović potpisao za Olimpik

N. K.
Hasanović će u nastavku sezone nositi dres Olimpika (Foto: FK Olimpik)
Hasanović će u nastavku sezone nositi dres Olimpika (Foto: FK Olimpik)
Fudbalski klub Olimpik i Eldar Hasanović postigli su dogovor o saradnji te će 31-godišnji veznjak nositi dres Vukova u narednom periodu.

Hasanović je ponikao u Željezničaru za koji je nastupao u seniorskoj karijeri, a u Bosni i Hercegovini je nastupao za Velež, Čelik, Slobodu i Radniku. Svoju karijeru je gradio i u Slovačkoj, Izraelu, Kini, a na Otoku stiže iz redova indonezijske Persite.

"Već nekoliko puta sam bio blizu dolaska u Olimpik, ali evo izgleda da je bilo suđeno da tek sada dođem. Poznajem dosta igrača, sa nekim sam igrao, protiv nekih sam igrao. Ljude iz uprave kluba poznajem i to je svakako bio jedan od razloga koji je prevagnuo da se odlučim na dolazak", rekao je Hasanović nakon potpisa ugovora i dodao:

"Dobro smo se spremili za duele koji nam slijede u proljetnoj polusezoni. Situacija jeste teška, ali ne i bezizlazna. Pratio sam Premijer ligu BiH i mislim da Olimpik ima kvalitet da izbori opstanak u društvu najboljih. Pokazalo se i generalci protiv Zrinjskog da imamo mnogo šta za reći do kraja sezone. Svi zajedno, uprava, stručni štab i igrači moramo dati svoj maksimum i siguran sam da ćemo u konačnici ostvariti cilj."