Podigao 453,5 kg
1.4k

Bh. strongman Nedžmin Ambešković oborio lični rekord i osvojio drugo mjesto u Manchesteru

K. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Bosanskohercegovački strongman Nedžmin Ambešković osvojio je drugo mjesto na takmičenju za najjačeg čovjeka na svijetu i to nakon što je podigao 453,5 kg i tako oborio je lični rekord (450 kg).

Ambešković je s još pet takmičara podijelio drugu poziciju na takmičenju "The World's Strongest Man" u disciplini mrtvo dizanje, a takmičenje je održano u Manchesteru.

Trijumfovao je Ivan Makarov s podignutih 475 kilograma, dok su Ambešković, Bishop, Singleton, Novikov, Pena i Nakonechnyy podigli 435,5 kilograma i svi zajedno zauzeli su drugu poziciju.


Treba dodati i to da je na takmičenje u Manchesteru pozvano 11 najjačih "deadliftera" svijeta.

"Prelijep je osjećaj izaći pred prepunu Manchester arenu, koja je inače druga najveća arena u Evropi i uz to ponosno nositi zastavu domovine Bosne i Hercegovine. Zadovoljan sam drugim mjestom, a nemam puno vremena za odmor jer me ubrzo očekuje Arnold Clasoc u Birminghamu. Inače, na tom takmičenju specijalni gost će biti Habib Nurmagomedov", rekao je u kratkoj izjavi za Klix.ba Nedžmin.

Nedžmin Ambešković rođen je 31.05.1990. godine u Vlasenici. U Sarajevo je došao 1996., gdje je živio do 2011. godine, nakon čega je odselio u Švedsku, da bi se početkom 2020. godine vratio u našu državu.

"Vjerovatno svi hoće da idu vani zbog toga što nisu probali kako je tamo. Mi koji smo probali vidjeli smo da to nije nimalo lako. Drugi razlog je taj što sam ja patriota i volim svoju domovinu. Nakon povratka kući osjećam se najbolje u posljednjih deset godina", ističe Ambešković.