Oporavio se
0

Bh. borac Adi Duraković se vraća u ring nakon godinu dana

K. H.
Foto: NFC Fight Night/Saša Raičević
Foto: NFC Fight Night/Saša Raičević
Bh. borac Adi Duraković nakon gotovo godinu dana od kada se zbog boli u plućima srušio u ringu u Zagrebu na manifestaciji Fight Nation Championsipu vraća se u ring, a on će svoju narednu borbu održati u Njemačkoj.
Duraković, borac koji se prvenstveno bavi kickboksom, prihvatio je poziv u decembru prošle godine da učestvuje na događaju u Zagrebu i bio je spreman debitovati u MMA protiv povratnika u ring - Francisca Barrija, no sve je završilo tako što se Adi na samom početku srušio i meč je odmah prekinut.

Naš borac tada je hitno prebačen u zagrebačku bolnicu "Rebro", gdje su obavljene pretrage, nakon čega se vratio u Sarajevo.

Gotovo godinu dana nakon toga, a nakon što je prošao period rehabilitacije i novog spremanja, Duraković je spreman za povratak u ring.

Borba će biti održana u Kölnu 14. novembra, iako je prvobitno planirano da se održi sedam dana ranije, a protivnik u srednjoj kategoriji će biti ukrajinac Saša Borzilov. Meč će se raditi po K-1 pravilima.

"Danas sam dobro, hvala Bogu. Vrijedno i naporno sam tokom ove pauze i izolacije radio na fizičkoj spremi i kardio-pripremi i nadam se da ću maksimalno spreman dočekati borbu", kaže nam Duraković na početku razgovora.

Kako kaže, najviše se nada da će borba biti riješena u ringu i da se neće morati čekati sudijska odluka.

"Drago mi je što se vraćan nakon godinu dana pauze, a vjerujem i nadam se da borba neće biti odlučena sudijskoj odlukom i dat ću sve od sebe da se pokažem u najboljem izdanju", kaže bh. borac.

Nakon toga istakao je da je nakon Zagreba primio ogroman broj poruka podrške i da je upravo u tim teškim trenucima pronašao snagu i volju da još jače i bolje trenira.

Duraković se sportom bavi već 12 godina, tokom kojih je osvojio veliki broj nagrada i priznanja. Na početku se prvo bavio karateom, potom boksom, da bi onda prešao na kickboks.

Za svako takmičenje intenzivno se priprema tri mjeseca ranije. Na Evropskom kupu u kickboksu održanom u Hrvatskoj početkom 2019. godine osvojio je srebro i bronzu, a na tom takmičenju je učestvovao 1.871 takmičar iz 31 države.