300 učesnika
59

Banja Vrućica: Trka zdravlja u srcu prirode

A. P.
U subotu, 17. avgusta 2019. godine, na Banji Vrućici, malom turističkom raju nadomak Teslića, održat će se drugo izdanje "Trke zdravlja", koja je i u svom prvom izdanju prošle godine pokupila simpatije 200-tinjak učesnika i prisutne publike.

Da je riječ o sportskom događaju koji dobija na popularnosti govori i činjenica da se ove godine očekuje učešće 300 domaćih i stranih trkača među kojima će se naći i neka, u trkačkoj populaciji šireg regiona, već dobro poznata imena.

Organizator uz podršku Turističke organizacije opštine Teslić se potrudio da ove godine obogati popratne sadržaje trke kulturnoumjetničkim programom lokalnog kulturnoumjetničkog društva , a učesnike trka na 5 km i 10 km, te popularnog Fun runa na 800 m koji je namijenjen i onima koji inače ne trče, očekuje dobra zabava i nakon trke na partyju koji će se održati u Oaza baru hotela Kardial.

Gotovo sve sportske organizacije iz Teslića dale su podršku trci, te će njihovi članovi uzeti učešće u nekoj od trka, biti članovi volonterskog tima ili pružati podršku duž staze Trke zdravlja.

Trka je poklon trkačkoj zajednici, naročito rekreativnim trkačima, sa trasom više za uživanje nego za lični rekord. Pozicija ovog centra i prirodni ambijent kojim staza vodi sudionike, daje opravdanje sloganu "Trka u srcu prirode".

Banja Vrućica ove godine slavi i vijek postojanja, tako da uz niz manifestacija i Trka zdravlja će u uveličati ovaj veliki jubilej.

U ime organizatora trke Jasmin Aličehajić poručuje da su sve loptice u bubnju i da trka može početi.