Važan meč za Vukove
12

Bajraktarević najavio duel Olimpika i Zrinjskog: Moramo se boriti i dati svoj maksimum

K. H.
Semir Bajraktarević (lijevo)
Semir Bajraktarević (lijevo)
FK Olimpik će u okviru 12. kola Premijer lige BiH dočekati ekipu HŠK Zrinjski iz Mostara, a u taboru ovog kluba nadaju se da mogu izvući pozitivan rezultat protiv Plemića.

Semir Bajraktarević, veznjak Olimpika, smatra da su on i njegovi saigrači svjesni cjelokupne situacije u kojoj se nalaze.

Na pitanje kakva je situacija u timu rekao je da je atmosfera dobra te da su igrači svjesni teške situacije u kojoj se nalaze.

"Što se tiče atmosfere u timu, mislim da je atmosfera dobra i da su igrači svjesni u kojoj se situaciji nalazimo. Pokušali smo kroz treninge neke stvari popraviti, svjesni smo grešaka i mislim da bi konačno trebali odigrati jednu pravu utakmicu bez previše grešaka. Ekipa posjeduje kvalitet, mi pokazujemo iz utakmice u utakmicu da nas niko nije nadigrao, ali gubimo bodove i olako primamo golove. To smo na treninzima pokušali da popravimo, pa ćemo vidjeti u subotu da li smo uspjeli u tome", rekao je Bajraktarević.

Što se tiče ekipe Zrinjskog, Bajraktarević kaže da je riječ o timu koji ima glavu i rep i da će njemu i njegovim saigračima sigurno biti teško doći do dobrog rezultata.

"Šta reći o ekipi Zrinjskog koja ima i glavu i rep. Imaju kvalitetne igrače, i sigurno da nama neće biti nimalo lagano. Dolaze nam u, za nas, jako nezgodnom trenutku. Međutim, mi se moramo boriti, dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti šta ćemo napraviti u konačnici", završio je ovaj nogometaš.

Susret na Otoci igra su sutra (subota) od 14:30 sati, a trener domaćeg tima Esad Selimović neće moći računati na kartonirane Adnana Osmanovića i Armina Imamovića.