Trogodišnja pauza
0

Armstrong: Sretan sam jer me noge slušaju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Američki biciklist Lance Armstrong (37) se s posebnom pažnjom prati na utrci kroz Italiju (Giro d'Italija), jer se na veliku scenu vratio nakon tri godine pauze.

Biciklist koji je tokom svojih najvećih uspjeha pažnju isključivo usmjeravao prema Tour de Franceu (osvojio je Tour sedam puta zaredom, od 1999. do 2005. godine), a o nastupu na Giru nije niti pomišljao, ovom prilikom se uputio na Apeninski poluotok.

U dresu svoje kazahstanske momčadi Astana trenutno vozi prilično dobro, te se u ukupnom redoslijedu nalazi na šestom mjestu. Zaostatak za najboljim Šveđaninom Lövkvistom je tek 28 sekundi, a dobra vijest za tim je što su među prvih pet još dva njihova jaka aduta - Jaroslav Popovič i Levi Leipheimer.

  • Sretan sam jer me noge slušaju. Prošle su četiri etape, a ja ne osjećam nikakav umor niti problem. Dobra je stvar što je cijeli tim za sad u vrhu i imamo dobru perspektivu u nastavku utrke.

Armstrong nije želio najaviti pobjedu na Giro d'Italiji.

  • Daleko je kraj utrke. Bit će još uspona i padova, te je teško najaviti takve velike dosege nakon duge pauze koja je iza mene.