sport
266

Amel Tuka produžio saradnju s BH Telecomom pa "izgubio" od mladih nada

Piše: M. N.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka koji je u proteklim mjesecima obradovao narod naše zemlje sjajnim rezultatima, oborenim rekordima i medaljama, potpisao je danas produženje sponzorskog ugovora sa BH Telecomom. Ovaj ugovor olakšat će mu pripreme za nadolazeće izazove.

Povodom Tukinog dolaska na stazi Atletskog centra Koševo organizirana je vesela utrka u kojoj su uz Bosanskog Bolta učestvovali članovi atletskih klubova Bosna i Sarajevo, a pridružio im se i najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Ovo je bila prva utrka u kojoj je Amel "izgubio" i to od mladih atletičara koje je pustio da pobijede i tako još jednom pokazao kolika je ljudska i sportska veličina.

"Hvala vam svima na podršci, nama sportistima to mnogo znači i daje nam motivaciju za sve što radimo. Nadam se da ću vas sve ponovo uspjeti obradovati na Svjetskom prvenstvu u Pekingu", rekao je Tuka.

Njemu je od BH Telecoma na poklon uručen i mobilni telefon LG G Flex 2 sa ugraviranom posvetom "Od najboljih za najbržeg", te od firme LG Stanić pametni sat LG Watch Urbane koji će mu pomoći u pripremama.

BH Telecom je do sada potpisao oko 200 sponzorskih ugovora, a generalni direktor Mirsad Zaimović rekao je kako je ova kompanija uz sportiste i kad imaju loše i najbolje rezultate.

"Veliko nam je zadovoljstvo imati ovakve sportske velikane poput Amela Tuke", rekao je Zaimović.

Djeca atletskih klubova Bosna i Sarajevo su bila oduševljena što su imala priliku trčati sa Amelom i Damirom, te su im obojici zaželjela puno sreće.

Svečanosti produženja saradnje BH Telecoma i Atletskog saveza BiH prisustvovali su i predstavnici nogometne i rukometne reprezentacije BiH, kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, predsjednik i potpredsjednici Olimpijskog komiteta BiH, predstavnici fudbalskih klubova Sarajevo, Željezničar i Slavija te nekoliko kadetskih košarkaških reprezentativaca BiH.

Podsjetimo, nakon zapaženih mitinga u Velenju i Madridu Amel je zablistao na mitingu Dijamantske lige u Monte Carlu gdje je postavio najbolji rezultat sezone u svijetu sa istrčanih 1:42:51, a potom je briljirao i na Atletskom mitingu u Švicarskoj gdje je osvojio prvo mjesto na utrci od 800 metara.

Zahvaljujući spomenutim rezultatima, internet stranica european-athletics.org Tuku je izabrala za najboljeg evropskog atletičara u julu.