Nermin Potur za Sarajevo-x.com
0
"11 godina sam se pripremao da stanem na postolje"
Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo majstore! Samo nastavi!
Pa cestitam Poture,pa svaka cast Poture. Ma ti si pravi Poture---------odlicno
e svasta pored bocanja i ovo da nam bude sportista godine,sve veca i veca sramota,pa mi uzimamo ove medljae u karwteu svake godine da se oni sto su ga izmislili u japanu okrecu u zemlji ja mislim,prvo muka mi je od rijeci borilacki sport,plesu i skakucu tri minuta i vriste i zavrse,gledaoci su takmicari i roditelji ali neki samo,jedino dobro je sto su malo bolje istegnuti,veze oni nemaju sa rijeci borilacki...a ako ikada a sumnjam ovaj sport postane olimpijski i druge zemlje mu podju pridavati bilo kakav znacaj ovi nasi nece skakutati ni blizu kao do sada...iduce godine ocekujem i nekog iz pljuvanja u dalj u uzem izboru za sportistu godine...
svaka cast momak
Uh kako bih ga ja izlemao samo sto je poturica!
karate je balet gdje seniorska borba traje 3 minute, skakutanja kao leptir... ovaj sampion nebi mogao 1 minutu izdrzati da stoji sa djetetom od 15 godina u judu!!!
Nermin uvjek bio dobar karatista... A otac Ramiz odlican trener... Cestitam obojici :) Bivsi kolega :)
pa necu da spominjem zemlje od preko 50 miliona stanovnika opet si mi ga sukno
E jesi klosar pravi, haj malo da se svadjamo. Ja ti govorim jer znam o cemu ti pricam, stvar je u tome sto ima puno kategorija, recimo Potur je u kategoriji do 75kg, ali vjeruj da nas ljudi znaju po svijetu, a kakav azerbejdzan? holandija? Vidi se da veze nemas :D gdje su turci? francuzi? hajde idi gledaj svoj omiljeni pornic i pusti se gluposti
i tu ga on meni sukne nisam ja ba protiv medalja i protiv afirmacije tog sporta al nije realno da imamo toliko medalja, mogu misliti kolko ih tek onda ima srbija, azerbejdzan da ne spominjem holandiju
Vidi se da nisi upoznat sa nekim cinjenicama, postoji jedinstveno karate takmicenje u svijetu kao i jedinstvena karate organizacija WKF (world karate federation), ali problem je u tome sto karate jos uvijek nije olimpijski sport pa ga mnogi ne priznavaju. Pored ovog karatea (shotokan) postoji i kjokusinkai karate, kao i svjetska organizacija, ali na to se gleda kao na poseban sport jer ima i posebna pravila. I moras znati da je karate najtrofejniji sport Bosne i Hercegovine, ali nazalost karatisti imaju veoma malu pomoc drzave!!!
BRAVO POTURE BURAZERU, NEKAD SMO SE TUKLI U ISTOJ KATEGORIJI PO DRZAVNIM TAKMICENJIMA, SAMO STO SAM JA ODABRAO PUT KAFANA I ZENA, A TI SPORTA :D SRETNO TI, SVE NAJBOLJE, I TO ZLATO NA SVJETSKOM DA DOCEKAS!!!
Svaka cast!! On je sigurno vrhunski sportista, ali ove medalje u karateu nisu realne, imamo masu tih medalja, nisam ja onaj koji ne voli bosni i koji sve negativno gleda, vec moramo znati da ne postoji jedinstveno takmicenje karatista pa da znas kad si prvak evrope da si bas najbollji u evropi. I hamza alic i amel mekic prije i elvir krehmic svi su oni vrhunski sportisti al nisu bili prvaci al im se treba diviti i postovati ih bas kao i ovom momku koji bi mozda i bio realan prvak da postoji jedinstveno takmicenje, a sigurno bi bio u samom vrhu. samo da se zna da se ne zanosimo, dosta su nas levatili zijo poljo i mensur peljto poslije rata.. Svaka cast!!!!!
RAMIZ I NERMIN POTUR SU SPORTSKI PRIMJERI KOJIM SE TREBA DIVITI. SAMO ONAJ KO JE AKTIVNO TRENIRAO NEKI SPORT ZNA KOLIKO LITARA ZNOJA TREBA PROLITI ZA JEDAN OVAKAV REZULTAT. SVE CESTITKE OBOJICI NA POSTIGNUTOM REZULTATU I DOBRE ZELJE U POSTIZANJU NOVIH!!!
bravo buraz,karaj ih u sred beograda ;) samo naprijed..
Svaka čast!
11 god pripreme da osvoji 3 mjesto? pa koliko mu onda treba da osvoji zlato?