Tehnologija
0

Zynga pokreće sopstvenu stranicu i uvodi nove igre

Sarajevo-x.com
Kompanija Zynga, čije igre su dostupne korisnicima na Facebooku, objavila je da pokreće sopstvenu stranicu kako bi privukli više investitora, prenosi The Los Angeles Times.

Programeri igara Farmville i Mafia Wars rekli su da planiraju da se osamostale i da uvedu još četiri nove igrice sa boljom grafikom koji se mogu igrati i na smartphoneima.

"Poruka investitorima jeste da Zynga ima velike planove da značajno poboljša svoj posao kroz druge platforme, a ne samo preko Facebooka gdje imaju svega 150 miliona korisnika", rekao je analitičar Michael Cai.

Iako to nije zvanično potvrđeno iz Zynge, vjeruje se da čelnici ove kompanije čekaju da se berzansko tržište stabiliše kako bi pokrenuli novu inicijativu. Takođe je planirano da korisnici sa Facebooka odmah postanu korisnici nove platforme, bez potrebe da ih neko ponovo pozove.

Najnovije četiri igre su CastleVille, Hidden Chronicles, Zynga Bingo and Dream Zoo. Kao dodatak, Zynga Casino će biti igra koja će objediniti Texas HoldEm, Zynga Bingo i ostale "kockarske" igre. Prema navodima iz AppData.com, stranici koja mjeri protok korisnika na Facebooku, samo FarmVille privuče 114 miliona korisnika mjesečno.

Očekuje se da vrijednost Zynge poraste do 10 milijardi dolara ili čak više ukoliko se osamostali od Facebooka.

Vezani članci