Alarm kasni sat vremena
0

Zbog greške u softveru korisnici iPhonea zakasnili na posao

Sarajevo-x.com
Greška u softveru "Appleovog" iPhonea je izazvala veliki problem njegovim vlasnicima koji zbog neispravnog alarma kasne na posao. Naime, alarm se oglašava čak sat vremena kasnije, javlja "Telegraph".

Korisnicima iPhonea 4 bi moglo biti oprošteno što kasne na posao jer se njihov alarm oglašava sat vremena kasnije od predviđenog. Iako se vrijeme iPhonea 4 automatski ažurira prilikom promjene sa ljetnog na zimsko računanje vremena, i obrnuto, bug u softveru mobitela je spriječio alarm da ispravno funkcioniše, što je rezultirao kašnjenjem na posao njegovih korisnika.

Sličan bug se pojavio u iPhoneima u Australiji i na Novom Zelandu prošlog mjeseca. Ovaj problem bi se mogao pojaviti i kod Amerikanaca koji sljedeće sedmice pomjeraju sat što označava početak zimskog računanja vremena.

Iz kompanije "Apple" još uvijek nije stiglo zvanično saopćenje o ovoj grešci u softveru, ali se špekuliše da će se uskoro pojaviti update koji će riješiti ovaj problem.

Ogroman broj korisnika iPhonea širom Evrope koji su prespavali i zakasnili na posao, svoje su frustracije iskazali u porukama na "Twitteru".

Korisnici iPhonea 4 mogu zaobići pogrešku u softveru tako što obrišu sve postojeće alarme i kreiraju nove. Jednostavno ažuriranje postojećih alarma neće riješiti problem.