Tehnologija
0

Za nostalgične gusare: Pirates!

Gamespy Network
Davne 1987 je jedan tada mlađi gospodin Sid Meier skupio nekoliko ljudi i napravio igru koja je osvojila sve igrače. Igra je predstavljala klasični život jednog gusara i nudila po prvi put u historiji igara mix žanrova.

Nas nekolicina igrača u tadašnjem informatički slabom Sarajevu se razletila i sve moguće resurse izrovila da bi nabavila tu igru. Nakon beskonačno mnogo sati igranja, izigravanja i glupiranja smo onda uletili u druge igre, ali Pirates! još uvijek zauzima posebno mjesto u našem srcu.

Nedavno se desilo neminovno: Firaxis, Sid Meierov novi studio, je najavio da prave remake Pirates-a i još nekoliko drugih klasičnih igara. Od te najave se, međutim, ništa nije pojavilo osim što je izdat logotip igre.

Iznenadno se sve promijenilo na temu informacija o igri. Gamespy.com je danas izdao najavu, making-of i hrpu screenshotova. Igra valjda treba da izađe još tokom godine, a sudeći po napretku trenutne verzije je sasvim moguće da će zaista tako biti. Linkovi su ispod teksta, a nostalgični komentari su dobrodošli.

Neshill Gaming Area