Tehnologija
6

Za manje od 300 eura: HTC predstavio dva uređaja pod nazivom Desire 10

Klix.ba
Tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC predstavio je danas novi uređaj koji dolazi u dvije vrlo različite verzije.

S prednjom kamerom od 13 megapiksela i panoramskim selfie snimanjem od 150 stepeni, 20-megapiskelnom prednjom kamerom i novim dizajnom, HTC je predstavio svoj novi uređaj - Desire 10.

Dakako, riječ je o Pro verziji Desirea 10, dok Lifestyle izdanje u sebi nosi pet, odnosno 13 megapiksela.

Kada malo bolje pogledamo različite osobine dvije verzije uređaja, dolazimo do zaključka da se zapravo radi o dva različita telefona. Pro prati displej od 1080p, 64-bitni octa-core MediaTek Helio P10 procesor i baterija od 3.000 mAh. Lifestyle je opremljen quad-core Qualcomm Snapdragon 400 procesorom, displejem od 720p i baterijom od 2.700 mAh.

Ne treba spominjati da je Pro ojačan sa više RAM-a i većom količinom interne memorije. Također, opremljen je i skenerom otiska prsta koji je smješten na stražnjoj strani uređaja.

Pametni telefoni će biti dostupni u četiri boje - crnoj, bijeloj, plavoj i svijetloplavoj. Svaki model pratit će zlatni detalji koji su svojevrsni trademark novog Desirea. Cijena Lifestylea trebala bi biti ispod 300 eura, dok je cijena Pro verzije još uvijek nepoznata, a bit će vjerovatno blizu 400 eura.

Početak prodaje Lifestylea označen je za kasni septembar, a početak novembra najavljen je kao period za prodaju Pro verzije.

Vezani članci