Nove mogućnosti
27

X uveo audio i videopozive za korisnike Androida

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Društvena mreža X, nekadašnji Twitter, uvela je audio i videopozive za korisnike uređaja s operativnim sistemom iOS još u oktobru 2023. godine, a sada su ove mogućnosti dobili i korisnici Androida.

"Audio i videopozivi na X-u polako stižu do korisnica Androida! Nadogradite aplikaciju i pozovite svoju majku", objavio je inženjer X-a.

Direktorica Linda Yaccarino je prvobitno najavila videorazgovore na platformi još u augustu prošle godine kao dio planova vlasnika Elona Muska da kreira "aplikaciju za sve". Naravno, pogodnosti koje su dio tog plana, a koje uključuju audio i videopozive, prvenstveno su dostupne premium pretplatnicima. Međutim, svi korisnici mogu primati pozive, bez obzira na to da li pomažu u "finansiranju Muskovih snova" (što košta 8 dolara mjesečno, odnosno 84 dolara godišnje).

Ako su WhatsApp, Zoom, Teams i druge aplikacije dovoljne, lako je isključiti pozive na X-u. Potrebno je slijediti korake settings - privacy and safety - direct messages, gdje se nalazi opcija za uključivanje/isključivanje mogućnosti audio i videopoziva.

Alternativno, moguće je kontrolisati ko vas može pozvati na X-u. Ograničenja uključuju ljude iz imenika, verifikovane korisnike i osobe koje pratite.

Restrikcije mogu biti od pomoći kako bi se izbjegli neželjeni pozivi, jer osoba na drugoj strani linije ne treba imati telefonski broj kako bi vas kontaktirala.

Vezani članci