Cijena 6.390 dolara
0

VIDEO / WC šolja automatski otvara poklopac, grije dasku i stopala

Sarajevo-x.com
Kompanija Kohler je dizajnirala naprednu WC šolju koja automatski otvara svoj poklopac, posjeduje grijače daske i stopala, kao i radio.

"Pametna šolja" Numi košta 6.390 dolara, a kupcima će biti ponuđena sljedeće sedmice.

"Ovo je najnaprednija WC šolja koju smo izmislili do sada. Kada joj se približite, njen senzor vas detektuje, nakon čega se poklopac automatski podiže", rekao je menadžer Mike Marbach.

Dizajnerima je bilo potrebno pet godina da naprave Numi. Njeni senzori ne samo da kontrolišu poklopac, nego i dasku, što je posebno praktično za muškarce. Korisnici također svim funkcijama mogu upravljati daljinskim upravljačem.

Marbach je rekao da je cilj bio napraviti jednostavnu WC šolju, uprkos tehnologiji koju posjeduje. Tehnologija uključuje bide čiji se pritisak, temperatura i pravac prskanja vode mogu prilagođavati. Opremljena je i podesivom daskom sa grijačem i dezodoransom. Vodokotlić WC šolje Numi je dvostruko manje bučan od običnih vodokotlića. Numi posjeduje i ugrađeni FM radio, a podržava i mp3 playere.

Pametna WC šolja također mjeri vrijeme koje korisnik provede sjedeći na njoj. Što više vremena prođe, to je veća količina vode koju vodokotlić ispušta. Osim grijača daske, Numi posjeduje i grijače za stopala.