Unapređenje platforme
1

Twitch testira opciju "premotavanja" live streamova

D. B.
Ilustracija:Shutterstock
Ilustracija:Shutterstock
Popularna platforma Twitch je u fazi testiranja nove opcije, dugmeta rewind koje će omogućavati "premotavanje" live streamova.

Twitch nudi raznovrstan sadržaj, a oni koji gledaju live streamove na ovoj platformi dobit će novu opciju koja će im biti korisna ukoliko žele "premotati" stream kako bi vidjeli nešto što su propustili ili eventualno još jednom pogledali neku zanimljivost.

Opcija pod nazivom Rewind the Stream je već sada dostupna određenom broju korisnika, a kada se pritisne dugme, stream će se vratiti unazad dvije minute. Osim toga, korisnik će čak moći pogledati željeni dio streama u različitim brzinama.

Čak iako pritisnete dugme Rewind, moći ćete vidjeti šta se trenutno događa u live streamu zahvaljujući prozoru "slika u slici" koji će se pojaviti iznad chata. Međutim, ako streamer nema aktiviranu VOD opciju (video on demand), nova opcija neće biti funkcionalna.

U narednim danima će dugme Rewind biti dostupno četvrtini od ukupnog broja korisnika Twitcha.

Platforma testira još dvije opcije, Remind Me dugme koje će kreirati podsjetnik na nadolazeći stream, kao i Watch Trailer dugme koje će omogućiti gledanje trailera streamera ukoliko ga on ima. Testiranje novih opcija će trajati tokom narednog mjeseca, a kada bude završeno, opcije će biti uklonjene.