Put do novih streamera
29

Twitch konačno uvodi Storiese i Discovery feed

D. B.
Osam godina nakon što je Instagram "ukrao" Storiese od Snapchata, ovu mogućnost uvodi i livestreaming platforma Twitch. To je potvrđeno na događaju TwitchCon održanom u Parizu.

Iz Twitcha je proteklog vikenda saopćeno da će korisnici moći snimati Storiese od oktobra ove godine, a kada napokon stignu, nalazit će se na stranici Following mobilne aplikacije. Storiesi će biti podložni Twitchovim pravilima korištenja te kontrolisani pomoću automatiziranih sigurnosnih sistema. Osim toga, kreatori će imati mogućnost da ograniče dostupnost svojih Storiesa samo na korisnike koji ih prate.

Storiesi su samo jedna od nekoliko noviteta koje je Twitch najavio za jesen. Planirano je i uvođenje Discovery Feeda, koji će biti dostupan na mobilnoj aplikaciji te će uključivati snimljeni sadržaj, ali i prijenose uživo.

Prije nego što bude dostupan svim korisnicima, Twitch namjerava testirati Discovery Feed u ograničenom obimu.

Također, radi s ena unapređenju integrisanog editora klipova na ovoj platformi, a ovaj alat, koji stiže narednog mjeseca, omogućit će kreatorima da eksportuju vertikalne klipove direktno na TikTok.

Kreatori će dobiti veću kontrolu nad reklamama koje se pojavljuju tokom njihovih streamova. Novi countdown timer u chatu će se pojavljivati prije reprodukcije oglasa. Streameri mogu odgoditi reklamu ako ona remeti uzbudljiv dio igre ili razgovor s njihovom zajednicom.

Twitch je prošlog mjeseca odustao od predložene politike oglašavanja koja bi ograničila vrste brendiranih sadržaja koje kreatori mogu uključiti u svoje streamove.