Kako se zove vaša?
17

Sve češća pasivno-agresivna imena wi-fi mreža

Klix.ba
Neki korisnici interneta imenuju svoje bežične mreže kao poruku za svoje susjede. Ali zašto? Većinom je to zbog buke. A nekada je u pitanju i glasan seks.

Korisnici bežičnih mreža prilikom postavljanja novih routera svojim mrežama dodjeljuju i imena. To ime može vidjeti svako ko je u dometu mreže. Većina korisnika imenuje mreže dosadnim imenima kao što su "Kuća" ili "BežičnaMreža". Neki koriste svoja imena ili adrese stanovanja.

Međutim, neki se odlučuju za mnogo originalnije i zanimljivije nazive pa se onda mogu vidjeti imena kao što su "Teroristička mreža", "Virus otkriven, gasim sistem", a neke asociraju na stihove poznatih pjesama, kao što su "Drop it like it's hotspot", "Pretty fly for a Wi-Fi" i "Wi Believe I Can Fi".

Posjetioci društvene mreže Reddit su na jedno mjesto sakupili primjere nekih naziva bežičnih mreža koje su očigledno napisane kao poruka susjedima.

"Prestani mi krasti novine", ime je jedne mreže, a ime mreže prvog susjeda je "Za tvoju informaciju, uopšte ih ne čitam, već ih samo bacim". Ovo je samo jedan od primjera "dobrosusjedskih" odnosa.

"Tvoje muzika je loša" i "Tvoja gramatika je još gora" su drugi primjer susjedskog prepucavanja. Jedan od primjera su i mreže sa imenima "Meso je ubistvo" i "Meso je ukusno".

"Prestani lupati vratima", "Prestani hodati po stanu u štiklama", "Začepi", "Prestani Trčati" i "Prestani galamiti" su neka od najčešćih imena u ovoj kategoriji. Slijede ih "Čujem vas za vrijeme seksa" i "Prestanite se toliko seksati".