Plan Dmitrija Medvedeva
0
Supersila mora imati superkompjutere
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@PC Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) je proizvođač integralnih kola sa sjedištem u Sunnyvaleu, Kalifornija.Kompaniju su osnovali bivši radnici Fairchild Semiconductora (HQ - South Portland, Maine United States) , 1969. godine na čelu sa Jerry Sandersom. Glavni pogon za proizvodnju AMD mikroprocesora je u Dresdenu, Njemačka. Ostatak proizvodnje odvija se na Tajvanu po licenci. Naravno americka firma.
@dildon AMD - Advance Micro Devices ti je njemacka firma
sta reci onda za kinu i tajvan? pa njihovi cipovi se nalaze su svakom racunaru po cijelom svijetu inace, superkompjuteri se prave iz potrebe, a ne kao poticaj kreativnog razmisljanja, jer to dolazi prije. cisto sumnjam da bi on samo tako pricao o superkompjuterima... neko mu trazio love ba
@dildon, pravo tako, a osim toga. Imati super računalo je ništa ako ne znaš zašto će ti služiti. Sumnjam da i Medvedev zna, jednostavno mu palo na pamet jedan dan idemo gomilati super računala, smislit ćemo već konkretnu primjenu. :)
A glupog teksta,,,, Od kojih bi ti procesora rusi pravili kompjutere? Intel, AMD i IBM su americke firme, tako da bi njihov superkompjuter bio sastavljen od americkih dijelova.