Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
srbi, hrvati i bosnjaci govore istim policentricnim standardnim jezikom. to nam govori lingvistika, a sve ostalo je politicki \"obojeno\".
Pa kad svi oni pricaju BOSANSKIM ! Sjetite se cinjenice da se najpravilniji sprski jezik prica uz samu granicu sa Bosnom i da se najpravilniji (gramaticki) hrvatski jezik prica također uz samu granicu sa BiH...sjetite se Vuka K. i njegovog nestasnog prepisivanja ;)
E ako nam je ovaj objasnio o jeziku....pregledajte pa da vidimo. http://eteia.home.xs4all.nl/index.html Cuj hlupati, hlabavo i slicno. A ne postoji niko sem muslimana u BiH po njemu ocigledno. Istinski bosanci i hercegovci zaista ne postoje ili ih je uzasno malo.
Ja sam u skoli ucio srpsko-hrvatski/hrvatsko-srpski. Bosanski jezik postoji i postojao je. Dokaz: vidio sam naslovnu stranu Pravopisa bosanskog jezika skraja 19 vijeka, nastalog za vrijeme Austro-Ugarske. Dokaz da se radi o 3 razlicita jezika: Na srpskom se kaze, ja citam, dok se na hrvatskom kaze sasvim drugacije, ja citam, a na bosanskom, pazite sad, kaze se potpuno drugacije od ova prva dva, ja citam. Dakle polemika bespotrebna, jedan jezik, nek ga svako zove kako hoce, najbolje ko sto stranci rade, B/H/S
Uh izvini to se zove palatalizacija,,sad znam, bum zapamtila:)
@K. Hiland.. Sta, mene interesuje palatelizacija :) Imam dovoljno kisika za disanje:) Jes da je ponekad sunce zubato, a i ti navalio ko cesa:)
Pa, dobro Bosnjaci sto mi niko od vas ne kaze sta to znaci ime zemlje? Sta znaci Bosna? Naravno dokumentovano a ne moja rahmetli nana cula od rahmetli Izeta koji je opet cuo od rahmetli Idriza da Bosna znaci ovo ili ono. Zapisi postoje. Dokumenta na vidjelo. Mislim sramotno je to da covjek ne zna sta mu znaci ime zemlje. Zar nije tako? PS: Melisa duso Sunce moze da zraci svojim zracima ali vazduh je nesto drugo ;-) Vascjeli ili skraceno \"vas\" oznacava nesto sto je svuda prisutno. A, duh je slavnesko poimanje onoga sto se na zapadu naziva eterom. Ako ti je lakse zapamtiti onda je to eter koji je svuda prisutan i bez kojeg nema zivota. Za prijatelje vazduh ;-) (ne pitaj me koja je to palatalizacija)
jos da dodam, bosanski jezik je kroz istoriju kidnapovano od strane rvatske i servske nacionalisticke masinerije, u cemu su zabiljezili mnogo uspjeha jer su jednostavno dosli u bolji geopoliticki polozaj od bosnjana. ali vremena se mijenjaju i sada je doslo nase vrijeme da se nepravda koliko toliko ispravi. poruka servima i rvatima je, sve nas je vise, i sve smo jaci, i onako tipicno bosanski, idite u tri p,i.c..ke ma.t.e.ri..ne
shvatite servi (u prevodu sluge, kakav je to narod cijem je ime sluge?) i rvati (jel se hrvate ili sta?), jezik kojim vi govorite je bosanski. sto je u vas knjizevni \"rvatski\" i knjizevni \"servski\", to je u bosni svakodnevni jezik. kada cujemo kako se prica u dalmaciji, ili zagorju, ili u nekim servskim zabitima, i kada se to uporedi sa govorim u bilo kojem dijelu BIH, sve postaje jasno ko dan. inace, na.p.u,sh.ite mi se goleme bosanske k.i.te i pozdravte mame seke bake i cerke
je.b.o vam bog mamicu nacionalisticku... svima. Stoko jedna neodgojena! Radite li vi ista pametno u svom zivote osim propucavanja pa ovom ku.r.cu ?!
Zasto tolika briga zbog jezika? Dovoljno je procitat komentare,vidi se da se dobro razumijete. Vazno je da je citav svijet saznao za Maocu, i da je poznato da ste na BiH prostore doselili placenike, koje naravno redovno placate da sire novopeceni Islam. Bolje nista nije moglo da se desi u zadnjih dvadeset godina. Jedino sto je zalosno sto trpi ona manjina normalnih koji djele isti zrak s`takvima.
A ja tebi mogu porucit da se najedes wece solje nakon mog mamurnog kenjanja :) kontas? razumijes? shvatas? shvacas?
@@vako djeco ...jašta, taman kako kažeš...srbi šljegli s neba...hrvati šljegli iz perzije...a bošnjaci šljegli niotkud...i još prije 25000 godina...pa je tako bog srbenda, ahmed i nedžad hrvatina, a julije jebbeni cezar bošnjačina k\'o haris siladžić...
Procitaj Skobaljev post k.o.z.o.j.e.b.u., mozda nesto i naucis mada cisto sumnjam, treba ipak imat mozak
чϸбн чʍϸΔє ко ϸɣскɖ χɖʌɖ
\'\'Svi narodi na ovim prostorima su nekad bili JEDAN narod.\'\' Na ovo se mogu samo grohotom nasmijati, presmiješna neuka budalo.
a bosanski nisu ni spomenuli, jer u toj agenciji nisu ni čuli za njega, hahahahaha