Stigao PSP 2
0

Sony predstavio novu generaciju ručne konzole

Sarajevo-x.com
Japanska kompanija "Sony" je tokom događaja PlayStation Meeting u Tokiju predstavila novu generaciju ručne konzole, nasljednika originalnog PSP-a.

Kodnog imena NGP, odnosno Next Generation Portable, ručna konzola sadrži analognu dugmad i OLED ekran rezolucije 960x544, koji je dvostruko veći od ekrana prve generacije konzole PSP. Podržava i 3G mrežu, a posjeduje i Sixaxis kontrolu naginjanja, kao i prednji i stražnji osjetljivi touchpad. Nova generacija ručne konzole također sadrži i prednju i stražnju kameru, WiFi, GPS i elektronski kompas.

Igre će biti dostupne na flash karticama koje se zovu New Game Media, a moći će se downloadovati sa PlayStation Storea.

Potvrđene igre za novu konzolu su Call Of Duty, Uncharted, Wipeout, Killzone, LittleBigPlanet, Resistance, Hot Shots Golf, Gravity Daze, Reality Fighters, Smart As i Broken and Little Deviants.

Sistem će se koristiti i uslugom LiveArea kojom će se se omogućiti navigacija između različitih aplikacija, društvenih mreža i slično, bez prekida igre.

Predstavljen je i PlayStation Suite, platforma koja će omogućavati igranje originalnih PS igara na uređajima poput mobitela sa operativnim sistemom Android.