Nekoliko novih opcija
76

Novi update za PlayStation 5 donosi poboljšanja zvuka DualSense kontrolera i dijeljenja ekrana

D. B.
Sony je pripremio novu nadogradnju za konzolu PS5, koja unapređuje zvučnike i mikrofon na DualSense kontrolerima, dodaje pokazivače i emoji reakcije funkciji Screen Share te uključuje mogućnost podešavanja svjetline PS5 power indikatora.

Nadogradnja je prvo stigla do testera prošlog mjeseca, a sada stiže korisnicima Sonyjeve konzole širom svijeta.

Sony ažurira firmware na bežičnim kontrolerima DualSense i DualSense Edge u sklopu ove nadogradnje, kako bi poboljšao izlaznu jačinu zvuka igre, kao i glasovnog chata. Mikrofoni na oba kontrolera su unaprijeđeni zahvaljujući modelu mašinskog učenja, koji poništava pozadinsku buku poput pritiska na dugme.

Funkcija Screen Share na PS5 također je dobila pokazivače i emoji reakcije, što omogućava crtanje instrukcije na zajedničkom ekranu te označavanje područja ili objekata. Gledaoci mogu slati emoji reakcije osobi koja dijeli ekran. Pokazivači i emotikoni će se moći onemogućiti ukoliko budu odvlačili previše pažnje.

Ovog mjeseca stiže i nadogradnja PlayStation mobilne aplikacije, kako bi korisnici iOS-a i Androida mogli koristiti ove nove Share Screen interakcije.

Sony je omogućio vlasnicima konzole PS5 da prilagode svjetlinu "power" indikatora, tako da je moguće birati između tri nove opcije, dim, medium i bright. Međutim, svjetlinu indikatora nije moguće potpuno ugasiti.