Tehnologija
0

Shimon Perez: Facebook protiv vjerske mržnje

Sarajevo-x.com
Izraelski predsjednik (84) Shimon Perez izjavio je u utorak pred studentima iz cijelog svijeta skupljenim u izraelskom Muzeju holokausta da popularne mreže za druženje mogu biti učinkovit način u borbi protiv mržnje na Internetu, prenosi Associated Press.

"Antisemitizam je bolest koja se može desiti svakome. Protjerivanje manjina, diskriminacija, ksenofobija, i nasilje su prisutni u mnogim zemljema širom svijeta. Vi ste dobili priliku da podučite svoje prijatelje o Holokaustu da sve nešto slično ne bi nikada više desilo“, izjavio je predsjednik Perez pred grupom mladih ljudi iz 60 zemalja svijeta koji su se skupili u Yad Vashemu za vrijeme međunarodne konferencije mladih o Holokaustu.

Kada je upitan na koji način mladi mogu da se bore protiv nasilja na internetu, Perez je uputio pitanje mladima da li koriste Facebook, te su skoro svi prisutni podigli ruke. Perez je savjetovao mlade kako korištenjem društvenih mreža na Internetu mogu da se bore protiv antisemitizma.

Predsjednik Perez trenutno nema profil na Facebooku, ali njegova glasnogovornica Ayelet Frisch je izjavila za medije da predsjednik razmišlja o kreiranju profila.