Tehnologija
9

Samsung će "dosađivati" korisnicima Notea 7 koji ignorišu opoziv

Klix.ba
Samsung je svjestan da postoji veliki broj korisnika koji još uvijek koriste svoj opozvani Note 7, a kako bi ih natjerali da zamijene svoj telefon južnokorejska firma će jednostavno dosađivati svojim kupcima.

Naime, Samsung je saopćio kako je do sada zamijenjeno blizu 25 posto uređaja samo u SAD-u, što s jedne strane ukazuje na brzinu rada kompanije kada je u pitanju problem novog pametnog telefona, ali koji dokazuje da mnogi uređaji s potencijalom eksplozije ili samozapaljenja još uvijek nisu vraćeni.

Pored znaka u obliku zelene baterije koji ukazuje na zamijenjeni uređaj, Samsung će se postarati i o onim pametnim telefonima koje vlasnici još uvijek koriste i koji nisu zamijenjeni. Južnokorejska firma će početi doslovno dosađivati vlasnicima nezamijenjenih uređaja konstantnim porukama.

Samsung će putem poruka kontinuirano obavještavati korisnike da ugase svoj potencijalno opasni telefon.

"Vaša sigurnost je naš prioritet. Ugasite uređaj i prestanite ga koristiti. Baterija se može pregrijati i uzrokovati požar", stoji u jednoj verziji poruke.

Samsung je u Sjedinjene Američke Države poslao novih 500.000 zamjenskih uređaja Note 7, a korisnici će po svoj model moći doći već danas. S druge strane, zaustavljena prodaja Notea 7 ponovo će početi tek krajem oktobra.