Napokon zvanična potvrda
275

Rockstar Games radi na novoj igri Grand Theft Auto

D. B.
Igra Grand Theft Auto V je prisutna u svijetu gaminga od 2013. godine, a kompanija Rockstar Games je sada nakon nekoliko godina špekulacija konačno potvrdila da razvija novu generaciju legendarnog naslova.

Zasad nema datuma dolaska igre na tržište, ali je iz studija saopćeno da će biti objavljeno više informacija kada developeri "budu spremni". Ipak, i sama potvrda razvoja igre značajan je korak u odnosu na situaciju koja traje već godinama, a pozitivno je to što su iz Rockstar Gamesa rekli da je razvoj već u "odmakloj fazi".

Dok novi GTA ne stigne, studio će nastaviti nadograđivati Grand Theft Auto V i Grand Theft Auto Online. Također, 15. marta će kompanija na tržište plasirati verzije dvije igre za najnovije konzole PlayStation 5 i Xbox Series X/S. Obećana je bolja grafika, rezolucija do 4K, do 60fps, poboljšanja teksture i draw distancea, HDR opcije, realističniji izgled igre (ray-tracing) i drugo.

Učitavanje igre će također biti brže, a bit će poboljšano i 3D audio iskustvo te hatpički feedback ovosno o specifičnoj platformi.

Sve ovo će biti moguće zahvaljujući poboljšanom hardveru koji imaju Sonyjeva i Microsoftove konzole. Oni koji trenutno igraju GTA V i GTA Online na konzolama PS4 i Xbox One, moći će bez problema prenijeti svoj napredak i karaktere na nove platforme.

GTA Online će također dobiti novu verziju za PS5 i Xbox Series X/S konzole. Bit će dostupna besplatno u prva tri mjeseca za PS5. Igra će dobijati poboljšanja gameplayja, novi online tutoriala, Hao's Special Works radionicu za modifikacije određenih vozila i drugo.

Vezani članci