Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDPBiH ne prihvata ponuđeni paket novih jedinica za energiju i ostalo!
Izgubilo se u prevodu ko obično... Energija = elektronVolt (izvedena jedinica) energija potrebna da jedan elektron savlada razliku potencijala od 1V... Koliko ja vidim oni su jedan(proton) energizirali sa trilion(10^15 ?, niko ozbiljan ne koristi ovakve izraze ko trilion jer ima americka i evropska skala koje su razlcite) eV Znaci jedan proton guraju sa 10^15 J[Džula] Usporedba, litar benzina 32 * 10^6 J[Džula] A znamo svi koliki je proton:D
e sada ste vala premasili svaku mjeru... pa ako pisete clanak koji ima veze sa fizikom, malo se informisite.... da mi je samo znati kako je volt postala jedinica za energiju??? da to nije neki sa-x sistem jedinica :)))
Otkad je volt jedinica za energiju???