Mogućnost prijenosa uživo
16

Ray-Ban i Meta predstavili nove pametne naočale, legendarni dizajn i tehnologija u jednom

B. H.
Foto: Meta
Foto: Meta
Meta Connect (bivši Facebook) službeno je najavio lansiranje svoje dugo očekivane kolekcije pametnih naočala Ray-Ban Meta sljedeće generacije.

Ova najnovija iteracija pametnih naočala može se pohvaliti nizom impresivnih poboljšanja i uzbudljivih karakteristika.

Revolucionarni dizajn

Kolekcija pametnih naočala Ray-Ban Meta predstavlja značajan korak naprijed u tehnologiji pametnih naočala. Nadovezujući se na uspjeh svoje prve generacije pametnih naočala, Meta Connect uvažio povratne informacije korisnika, što je rezultiralo proizvodom koji je mnogo "bogatiji" od svog prethodnika.

"Pametne naočale Ray-Ban Meta oslobađaju vas ograničenja fotoaparata koji se drže u ruci", rečeno je tokom predstavljanja ovih naočala.

"Omogućuju vam da snimite fotografiju ili video isječak iz svoje jedinstvene tačke gledišta, omogućujući vam ne samo da ponovno proživite trenutak, već i da stvarno živite u trenutku", stoji u opisu naočala.

Pametne naočale sljedeće generacije uključuju nekoliko značajnih poboljšanja:

Poboljšani zvuk: Opremljene posebno dizajniranim zvučnicima, ove naočale nude prošireni bas, veću maksimalnu glasnoću i poboljšani usmjereni zvuk. To rezultira smanjenim "curenjem" zvuka za bolju kvalitetu poziva, muzike čak i u bučnim okruženjima. Niz od pet mikrofona podržava impresivno audio snimanje, hvatajući zvukove iz svih smjerova tokom video snimanja.

Ultraširoka kamera od 12 MP: nova kamera daje kvalitetnije fotografije i 1080p videozapise u trajanju do 60 sekundi. Jednostavna glasovna naredba omogućuje korisnicima direktno dijeljenje fotografija s prijateljima i porodicom.

Snažne performanse: Pokretane potpuno novom platformom Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1, ove naočale omogućuju visokokvalitetnu obradu fotografija i videa s puno boljim performansama. Redizajnirano kućište za punjenje drži do osam dodatnih punjenja, pružajući ukupno 36 sati korištenja uz zadržavanje elegantnog, kompaktnog dizajna.

Elegantan dizajn: kolekcija sadrži dobro poznate varijante Wayfarer i Headliner u mat crnoj i sjajnoj crnoj, kao i tri prozirne boje okvira u Jeans, Rebel Black i Caramel boji. Dostupno je više od 150 kombinacija okvira i leća, a naočale su sada kompatibilne s dioptrijskom lećom.

Poboljšana udobnost i kontrola: Smanjena težina i tanji profil čine naočale udobnijima za dulje nošenje. Također su otporni na vodu (IPX4), a poboljšanja tipki za interakciju osiguravaju brže i pouzdanije odgovore na korisničke naredbe.

Hands-free livestreaming: Korisnici sada mogu livestreamati, odnosno prenositi uživo, direktno na Facebook ili Instagram i komunicirati sa svojom publikom slušajući komentare kroz naočale.

Meta AI integracija: Ray-Ban Meta pametne naočale imaju integrirani Meta AI, optimiziran za hands-free iskustva u pokretu. Korisnici mogu komunicirati s Meta AI koristeći glasovne naredbe, potičući kreativnost, pristupajući informacijama i kontrolirajući funkcije s lakoćom.

Dostupnost i cijena

Pametne naočale Ray-Ban Meta dostupne su za prednarudžbu u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, a cijene počinju od 299 američkih dolara (550 KM). Kupci ih također mogu pronaći u maloprodajnim trgovinama i online od 17. oktobra 2023.