Objavljene fotografije
29

Prototip Googleovog prototipa pametnog sata Pixel Watch zaboravljen u restoranu

D. B.
Na internetu su se pojavili prvi detalji i fotografije nadolazećeg Googleovog pametnog sata Pixel Watch.

Dosad dostupne informacije su rezultat neobičnih okolnosti, jer je Googleov Pixel Watch, odnosno prototip ovog uređaja, zaboravljen u restoranu. Android Central je došao u posjed ovih fotografija te ih je objavio bez navođenja izvora. Ono što se vidi na fotografijama slaže se s ranije objavljenim renderima, a vidi se okruglo lice sata i rotaciona kruna.

Kao što se može vidjeti na fotografijama, fizička kruna je smještena između dva dugmeta pozicionirana na bočnim stranama sata. Ako sistem rada bude sličan Samsungovom Galaxy Watchu, onda će se dugmad koristiti za uključivanje i isključivanje sata, povratak na glavni ekran ili kao prečica za prikaz nedavno korištenih aplikacija. Mala rupa pozicionirana do krune mogla bi biti mikrofon ili možda visinomjer za praćenje penjanja uz stepenice. Četiri igle sa strane možda se koriste za testiranje te je moguće da ne budu dio finalnog modela.

Donja strana sata ima crni okvir i nešto što izgleda kao senzor ovalnog oblika za praćenje zdravstvenih parametara. Izvor Android Centrala kaže da je donja strana sata glatka, da izgleda kao da je napravljena od metala, ali da je preko nje sloj stakla, baš kao što je slučaj s Apple Watchom.

Izvor nije uspio uključiti sat pa stoga njegov interfejs ostaje "misterija". Pri pokušaju uključivanja na ekranu se pojavljivao samo Googleov logo. Uz uređaj nije pronađen punjač, tako da je moguće da se puni u kućištu kao i Apple Watch te pametni satovi Fitbit Versa 3 i Sense. Uz sat je bila i narukvica.